В Україні мають намір обмежити гранично допустимий об'єм змісту вологи в охолодженому м'ясі птиці. Вже скоро українці не платитимуть за воду в курятині. У європейських покупців також не буде претензій, повідомляє інформаційно-аналітичний портал Inpress.ua .
Так, з 1 липня 2014 року вступає в дію новий стандарт за вмістом вологи в птаху. Згідно з ним, масова доля вологи, що виділяється при розморожуванні, повинна складати 4%. Дотримання показника змісту вологи в птаху є обов'язковим для країн Європейського Союзу. Тому таке нормативне нововведення дозволить українським птахівникам значно збільшити свою присутність на ринку ЄС. Про це повідомляють в Мінекономрозвитку.
Дотримання показника змісту вологи в птаху є обов'язковим для країн Європейського Союзу. Там він визначається залежно від способу охолодження. Зокрема, для повітряного охолодження - 1,5%, для повітряно-водного - 3,3%, для водного - 5,1%. Що стосується стандартів Російської Федерації, то цей показник дорівнює 4% для водного охолодження.
Тому новий стандарт, який відповідає вимогам як Європи, так і Росії, дозволить збільшити експорт української продукції птахівництва.
Comments: |