Українці перестануть платити за воду у крутині

В Україні мають намір обмежити гранично допустимий об'єм змісту вологи в охолодженому м'ясі птиці. Вже скоро українці не платитимуть за воду в курятині. У європейських покупців також не буде претензій, повідомляє інформаційно-аналітичний портал Inpress.ua .

Так, з 1 липня 2014 року вступає в дію новий стандарт за вмістом вологи в птаху. Згідно з ним, масова доля вологи, що виділяється при розморожуванні, повинна складати 4%. Дотримання показника змісту вологи в птаху є обов'язковим для країн Європейського Союзу. Тому таке нормативне нововведення дозволить українським птахівникам значно збільшити свою присутність на ринку ЄС. Про це повідомляють в Мінекономрозвитку.

Дотримання показника змісту вологи в птаху є обов'язковим для країн Європейського Союзу. Там він визначається залежно від способу охолодження. Зокрема, для повітряного охолодження - 1,5%, для повітряно-водного - 3,3%, для водного - 5,1%. Що стосується стандартів Російської Федерації, то цей показник дорівнює 4% для водного охолодження.

Тому новий стандарт, який відповідає вимогам як Європи, так і Росії, дозволить збільшити експорт української продукції птахівництва.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>