Янукович з держбюджету оплачував Ющенку житло за 30 мільйонів (фото)

Те, що Віктор Ющенко, перебуваючи на посаді Президента України, мешкав у державній дачі у Конче-Заспі – ні для кого не секрет. А от те, що він не виїхав звідти, програвши наступні вибори, ще й отримував від бандитської влади Януковича «дотації», стало для багатьох неприємним відкриттям.

Тему з державними дачами взявся «розкручувати» канал «1+1». Журналісти з’ясували, що Віктор Андрійович Ющенко проживав з родиною на трьох гектарах держдачі у Конче-Заспі фактично до 2014 року. Хоч його дружина публічно анонсувала виїзд сім’ї на 1 вересня 2011-го. Розпрощатися із солодким життям відомий пасічник не поспішав. Що за цю розкіш щорічно сплачували з держбюджету близько 30(!) мільйонів гривень, третього президент України не бентежило. Ба більше, він з радістю приймав такий подарунок від свого наступника, Віктора Януковича, – той щороку підписував відповідні документи, які дозволяли Ющенку безкоштовно користуватися палацом. Тільки за світло з наших податків йшло 400 тисяч гривень. При цьому з бюджету недофінансовувалися чимало важливих проектів.

Згідно з інформацією Державного управління справами, подібні дармові державні дачі отримали в постійне користування Володимир Литвин, Леонід Кравчук та чимало інших відомих політиків. На їх утримання вони не стратили ні копійки з власних коштів – усе фінансувалося з держбюджету. Нова влада вирішила «прикрити лавочку» і більшість держадач продати. Жоден з попередніх користувачів поки не зголосився розщедритися і викупити помешкання, яким багато років користувався безоплатно.

 

 

Фото: Михайло Ткач

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>