Росія не віддасть Україні підводний човен

Росія не планує повертати Україні підводний човен «Запоріжжя». Посилаються на незадовільний стан субмарини. Разом з нею в Криму поки що залишається ще 18 наших суден.

Як повідомляє «Лівий берег», посилаючись на джерело в Міноборони «Флот України», 57 членів екіпажу «Запоріжжя» залишилися служити Росії. Зараз вони займаються обслуговуванням систем підводного човна. Адже, за офіційною інформацією, він вимагає серйозних фінансових вливань – за попередніми підрахунками мова йде про 20 мільйонів доларів. Субмарина потребує заміни акумуляторних батарей та ремонту торпедних апаратів, не працює акустична система виявлення шумових об’єктів МГ-200, яка необхідна для занурення і спливання підводного човна, закінчився термін докового ремонту… Тож «заходи з підготовки до передачі «Запоріжжя» до складу національних ВМС» не передбачаються.

Крім «Запоріжжя» у севастопольських бухтах досі залишаються майже два десятки українських суден. Це корабель управління «Славутич», корвети «Тернопіль», «Луцьк», «Хмельницький», «Придніпров’я», морський тральщик «Чернігів», танкер «Бахмач», буксир «Кременець», медичне судно «Сокаль», навчальні катери «Нова Каховка», «Сміла» та «Чигирин». У Донузлаві – великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», морський тральщик «Черкаси», базовий тральщик «Генічеськ», артилерійські катери «Добропілля» та «Херсон», протидиверсійний катер «Феодосія», повідомляє «Високий Замок».

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>