Бюджет Луцька зменшили – на чому економитимуть

Депутати Луцької міської розглянули зміни до бюджету міста на нинішній рік відповідно до змін головного фінансового бюджету світу. Заплановано зекономити 16,9 мільйона гривень.

Начальник управління фінансів та бюджету Луцької міської ради повідомила, що зменшення буде стосуватись всіх галузей бюджетної сфери. Перш за все скорочуються незахищені видатки. В цілому їх буде зменшено на 7006 тис. грн, або на 17,5%.

Зменшується також фонд оплати праці. При формуванні бюджету передбачався поетапний ріст мінімальної заробітної плати з 1218 грн в січні до 1301 грн з жовтня, та відповідно ріст тарифних окладів. Змінами до Державного бюджету такий ріст не передбачається. Крім того, обмежується виплата стимулюючих надбавок та доплат, премій, заміни та окремі інші виплати. За рахунок цього буде зменшено видатки на 14385,1 тис. грн, або на 3,6%.

У зв’язку зі збільшенням тарифів на теплопостачання, воду та газ зростуть видатки на енергоносії, на що заплановано 3841,3 тис. грн. Ріст видатків становить 8,4%.

На забезпечення діяльності органів управління міністерством фінансів зменшено видатки на 481,5 тис. грн. Однак міським головою прийнято рішення про скорочення видатків на 1254,5 тис. грн. Зокрема, зменшується парк автомобілів на 50%, та відповідно чисельність водіїв та витрат на їх утримання. У цілому фонд оплати праці працівникам органів управління зменшується на 978,7 тис. грн. Також буде зменшено витрати на придбання товарів, оплату різного роду послуг. Не будуть проводитись ремонти приміщень, зменшаться видатки на оплату послуг зв’язку. Загальна сума складе 672 тис. грн.

Разом з тим, у зв’язку зі збільшенням тарифів на теплопостачання, воду та газ зростуть видатки на енергоносії на 396,2 тис. грн.

На функціонування закладів освіти зменшення передбачалось на 11759,7 тис. грн. Однак, з метою забезпечення належного навчального процесу, діяльності навчальних закладів видатки буде зменшено на 10353,2 тис. грн.

По закладах охорони здоров’я показники видатків було зменшено на 3141,1 тис. грн. Проектом рішення пропонується на 2441,1 тис. грн.

Щодо соціального захисту населення передбачається скорочення видатків на 410,3 тис. грн, а показниками мінфіну було доведено 781,7 тис. грн

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>