СБУ: в Україні тероризм фінансують російські банки

Служба безпеки України встановила: фінансування терористичних груп на Сході України відбувається з використанням активів російської банківської установи. Проти посадовців одного з банків розпочато кримінальне провадження, повідомили у прес-службі СБУ.

«Встановлено, що у березні-квітні 2014 року службові особи центрального офісу банку в Києві фінансували організаторів терористичних груп, члени яких здійснювали насильство над громадянами, погроми, підпали, знищення майна, захоплення державних споруд, вчиняли опір представникам державної влади та правоохоронних органів із застосуванням зброї, а також дії, спрямовані на підготовку до вчинення терористичних актів. Для фінансування терористичних груп службові особи цієї банківської установи організували у березні-квітні переведення 45 мільйонів гривень(!) з безготівкової форми у готівку», – зазначають в СБУ.

Встановлено, що банківська структура щоденно перераховує від $200 до $500 на платіжні картки, видані учасникам цих терористичних груп, чим здійснює їх фінансову підтримку та надає сприяння у підготовці вчинення терористичних актів на території України.

Слідчими Служби безпеки України відкрито за цими фактами кримінальне провадження за ч.3 ст.258-5 (фінансування тероризму).

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>