Лукашенко заявив російським телеканалам, що визнає легітимність влади у Києві і проти федералізму

Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив негативне ставлення до ідеї перетворення України з унітарної на федеративну державу.

Про це він заявив в інтерв'ю програмі «Сегодня» російського телеканалу НТВ, коментуючи висловлювання про те, що запобігти розколу України могла б федералізація країни.

«Категорично проти», - заявив Лукашенко.

Він підкреслив, що «штовхати Україну на федералізацію зараз – це дуже небезпечно. Небезпечно всім: і Білорусі з Росією, і Заходу».

«Якщо ви хочете зберегти Україну єдиною державою – а я хочу, щоб Україна була цілісною монолітною державою, дуже цього хочу - то не треба проводити федералізацію. Це завтрашній розкол України повністю, це зруйнує державу», - підкреслив президент Білорусі.

Також Лукашенко вважає, що «кому треба на цьому зіграти – зіграють», і це, за його словами, призведе до руйнування України.

При цьому він не виключив можливий сценарій розвитку ситуації, коли на території України з'являться війська НАТО.

Разом з тим Лукашенко заявив, що вважає легітимним призначення Олександра Турчинова в.о. президента України, повідомляє «Українська правда» з посиланням на російські інформагентства.

«За їх конституцією, якщо немає президента - його обов'язки виконує керівник Верховної ради. Так і сталося. Я вважаю, що у них в країні президента немає... Але в силу статті конституції президента має заміщати Турчинов. Так що для мене він абсолютно легітимний і Верховна рада абсолютно легітимна», - заявив Лукашенко.

На його думку, Турчинов «сприймає правильно ситуацію, яка складається».

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>