Доки Аваков говорить, сепаратисти захоплюють будівлі міліції та СБУ, з’явилися зелені чоловічки

Після нічного захоплення райвідділу міліції у Слов’янську Донецької області керівник МВС Арсен Аваков зробив чергову заяву про жорсткі дії проти сепаратистів. На тому самі дії і закінчилися. Тим часом сепаратисти не зупинилися. У тому ж Слов’янську захопили будівлю СБУ.

У Донецьку сепаратисти захопили обласне управління МВС України. Про це Українській правді повідомив один з учасників Євромайдан Донецьк. До будівлі МВС прибув автобус з колишніми співробітниками спецпідрозділу «Беркут». Побувши в середині якийсь час, вони залишили управління. Беркутівці були у малинових беретах і з георгіївськими стрічками на бронежилетах, сепаратистам заявили, що не виконуватимуть злочинних наказів, сіли у автобус і поїхали.

Також у місті заблокована частина Національної гвардії. Про це повідомили Нromadske.TV.

Міський відділ міліції Червоного Лиману захоплений озброєними людьми.

Головною метою захоплення адмінбудівель є заволодіння зброєю. Її вільно роздають учасникам проросійських мітингів.

На сході України, схоже реалізується кримський варіант, коли діють професійні диверсанти сусідньої держави. Зокрема на в'їзді до Слов'янська з'язвився блок-пости з озброєними людьми, які контролюють рух транспорту на в"їзд та виїзд з міста.

Про це Українській правді повідомило поінформоване джерело з місця події.

За даними співрозмовника, кілька людей на блок-постах озброєні автоматами, інші – пістолетами.

Разом з тим, як пише видання Остров, озброєні люди у камуфляжі організували блок-пост, який укріпили барикадами з шин, та не пропускають до міста автобус з міліцією.

Також місцеві ЗМІ зазначають, що камуфляж та зброя цих людей дуже схожі на екіпірування та озброєння «зелених чоловічків», які перебували у Криму під час вторгнення російських військових. Очевидці навіть сфотографували у Слов’янську чоловіка, який приймав участь у захопленні військової частини у Криму.

"Зелений чоловічок" у Криму.

Він же у Слов’янську.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>