«Сім’я» Януковича і Ко відмили понад 77 мільярдів гривень

З 1 березня Державною службою фінансового моніторингу України особливу увагу сконцентровано на розслідуванні фактів відмивання коштів, одержаних від корупційних діянь, розкрадання та  привласнення державних коштів та майна колишнім Президентом України Віктором Януковичем, його близькими, а також посадовцями колишнього Уряду та пов’язаними з ними особами. Під час проведення фінансових розслідувань Держфінмоніторинг України координує свою діяльність з Генеральною прокуратурою України, Службою безпеки України, Міністерством внутрішніх справ України, Міністерством доходів і зборів України та Національним банком України.
За березень завершено фінансові розслідування за результатами яких до правоохоронних органів направлено 126 узагальнених та додаткових матеріалів.

За інформацією Держфінмоніторингу, сума фінансових операцій, яка підозрюється в легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом становить 77,2 млрд. грн. Особлива увага приділена пошуку та блокуванню грошових коштів та усіх активів вищезазначених фізичних осіб в банківських та інших фінансових установах України
Так, за результатами вжитих заходів Держфінмоніторингом станом на 1 квітня на території України виявлено рахунки 67 фізичних осіб та заблоковано кошти:
-   на банківських рахунках на суму 261,1 млн. грн., 15 млн. дол. США, 2,6 млн. євро та 0,4 млн. рос. рублів, дорогоцінних металів (золота та срібла) загальною вартістю 3,0 млн. грн., а також акції загальною вартістю 1,1 млрд. гривень;
-   на банківських рахунках 7 юридичних осіб, що пов’язані із вищезазначеними фізичними особами, кошти на загальну суму 630,9 млн. гривень.
Загальна сума заблокованих Держфінмоніторингом коштів за березень п.р., в еквіваленті української гривни складає – 2,2 млрд. грн.
Окрема увага приділялась пошуку вищезазначених активів за кордоном. Так, Держфінмоніторингом України направлено запити до підрозділів фінансових розвідок 136 країн світу з метою встановлення та подальшого блокування банківських рахунків, корпоративних прав, цінних паперів, майна та інших активів.

Особливо активна співпраця здійснюється з представниками підрозділів фінансової розвідки і правоохоронними органами США та Великобританії.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>