Росію позбавили голосу в Парламентській Асмблеї Ради Європи

Парламентська Асамблея Ради Європи позбавила російську делегацію права голосу і зборонила росіянам займати керівні посади в ПАРЄ до кінця року через підтримку російськими депутатами дій щодо окупації та анексії Криму Москвою.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, це рішення ухвалено під час слухань на сесії ПАРЄ в Страсбурзі, участь в яких російська делегація не брала. За таке рішення проголосували 145 членів ПАРЄ.

Співдоповідач ПАРЄ по Україні Марієтта Пурбе-Лундін (Швеція) наголосила, що «Рада Європи заснована на цінностях і верховенстві права. Чи Росія їх дотримується? Ні! Чи Росія керується нормами міжнародного права? Ні! Чи депутати російського парламенту голосували за ненадання права Путіну вводити війська на всю територію України? Ні! Чи вони голосували проти рішення Путіна приєднати Крим до Росії? Ні! Чи Росія хоче діалогу? Ні! Російські делегати навіть не присутні у цьому залі. Вони не хочуть деескалації ситуації. Що хоче Росія - пів-України чи всю Україну? Ми потребуємо сильніших санкцій, а не лише призупинки прав голосувати для російської делегації», - додала вона.

Росія також тимчасово не може мати своїх представників у керівних органах ПАРЄ, її не допускатимуть до спостережних місій.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>