На Ковельщині знайшли бомбу вагонну 1000 кілограмів (фото, відео)

На околиці волинського села Калинівка Ковельського району місцеві мешканці виявили кимось розкопану яму, в якій лежав 2-метровий металевий предмет. Фахівці піротехнічних робіт Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій України у Волинській області ідентифікували знахідку як німецьку авіаційну бомбу SС-1000, максимальна зона ураження якої до півтори тисячі метрів. Зважаючи на загрозу, що несуть у собі застарілі боєприпаси такої ваги, бомбу вирішили підривати на місці виявлення.

Аби убезпечити людей від імовірних наслідків, працівники міліції оточили небезпечний район, тимчасово евакуювавши місцевих мешканців. Також довелося перекривати трикілометровий відрізок траси міжнародного значення Київ-Ковель-Ягодин. Загалом для проведення заходу зі знищення бомби були задіяні 27 осіб і 10 одиниць техніки. На щастя, підрив пройшов так, як і спланували піротехніки, ніхто не постраждав.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>