До України вірус не дійшов, але по світу шириться

Так, світом поширюється страшний вірус, що вбиває швидше за СНІД. Мова про смертельну лихоманку Ебола, вперше виявлену в Африці. Найбільше від небезпечного вірусного захворювання страждає Ґвінея. Там Ебола вже забрала 86 життів зі 137 зареєстрованих випадків. З них 45 – підтверджені жертви смертельної лихоманки. Представники організації «Лікарі без кордонів», які працюють у Ґвінеї і спостерігають за розвитком епідемії, кажуть, що поширення Еболи є безпрецедентним за темпами. Ліків від цієї хвороби, мовляв, на сьогоднішній день не існує. За симптомами на початковому етапі Ебола нагадує малярію: висока температура, головний біль, слабкість організму. Потім з’являється кровотеча. У 90% випадків внутрішня та зовнішня геморагія призводить до смерті. Лікарі безпорадні у цій ситуації, зокрема і через відсутність препаратів проти вірусу.

Єдиний спосіб боротьби з лихоманкою Ебола – гігієна і переривання ланцюга передачі, тобто необхідна швидка діагностика хвороби з метою виявлення інфікованих людей і їхньої подальшої ізоляції. На думку професора Мюємбра, представника організації «Лікарі без кордонів», дуже важливим є термінове винайдення вакцини проти Еболи.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>