У Рівному юні винахідники створюють унікальні прилади

У Рівному завершилась обласна виставка-конкурс технічної творчості учнівської молоді під назвою «НАШ ПОШУК І ТВОРЧІСТЬ – ТОБІ, УКРАЇНО!». Її організатор – комунальний заклад «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді».

Цьогорічна експозиція об’єднала майже дві сотні дитячих творінь. Їх учні шкіл віком від 6 до 18 років виконували у найрізноманітніший спосіб. Хтось змусив дерев’яні млини обертатись, а хтось з цукерок створив літак. А ще діти створили й незвичні роботи такі як «Відлякувач комарів», «Міжчасовий портал» та навіть «Комунікатор з позаземними цивілізаціями» та «Електронне вухо».

Усі дитячі вироби могли б в майбутньому стати у пригоді медикам, екологам і навіть комунальникам, кажуть організатори. Адже серед них є чимало ідей, які можна було б застосувати у життєвій практиці, розповідає прес-секретар управління освіти і науки Рівненської ОДА

Людмила Деркач.

«Діти приходять у гуртки, вони цікавляться технікою, наукою. Займаються як хлопці, так і дівчата. Не сидять вдома біля комп’ютера, а хочуть своїми руками щось зробити» – наголошують педагоги, які разом з дітьми працюють над створенням виробів.

Свої роботи діти виконали у семи напрямах – створювали іграшки, технічно – спортивні моделі, архітектурні вироби тощо. Для Рівного це вже традиційний конкурс учнівської творчості і проводять його вже понад 20 років. Автори найкращих робіт, на думку організаторів, отримали грамотами за свої ідеї.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>