На Прикарпатті створили картину-ікону «Небесна сотня»

В Івано-Франківську презентували унікальне полотно. Відомий художник Роман Бончук створив картину-ікону «Небесна сотня». На ній зображено 78 загиблих у революції Гідності. Саме стількох активістів, убитих на Майдані Незалежності у Києві, ідентифікували на момент народження полотна.

Перед початком роботи Роман Бончук попросив благословення Блаженійшого Любомира Гузара. Першими на мальованій іконі з’явилися портрети Вербицького, Нігояна та Жизневського. Далі полотно доповнювалося іншими обличчями героїв, що віддали своє життя під час заворушень на Майдані. Увіковічив автор і загиблих прикарпатців – Романа Гурика, Сергія Дідича, Ігоря Ткачука та Ігоря Дмитріва.

Картина-ікона написана олійними та акриловими фарбами на дерев’яній основі зі спеціальним левкасним ґрунтом. Розмір полотнища – 6 на 2,5 метра. Його презентація відбулася у краєзнавчому музеї Івано-Франківська.

 

 

Зараз Роман Бончук працює над іншим проектом – створенням 25-метрової діарами боротьби Майдану. Вона, сподівається, буде родзинкою експозиції музею «Небесної сотні», який планують створити в Івано-Франківську за ініціативи художника, депутата обласної ради Олександра Шевченка. Виставка буде мобільною, що дозволить її експонувати в різних містах України і світу.

 

 

 

Наталія КРАВЧУК,

Івано-Франківська область

Фото: pravda.if.ua

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>