Волинь боргує десятки мільйонів за так і не добудовану ягодинську трасу

Волинь не розрахувалася за незавершену реконструкцію міжнародної траси. Борги збільшуються ще з 2011 року. Начальник відділу якості, технічного контролю та нових технологій Служби автомобільних доріг області Віктор Олексюк повідомив, що на Волині за виконані роботи не заплатили 88 мільйонів гривень. 8 мільйонів гривень – борг перед Волинським облавтодором за поточний ремонт минулого року. Решта – борги іншим підрядним організаціям. Значна частина цих боргів – оплата за реконструкцію траси Ковель-Ягодин. За виконані роботи не заплатили 31 мільйон гривень.

Варто нагадати, що реконструкцію міжнародної траси планували завершити до Євро-2012. Кілька ділянок старої «бетонки» мали перетворити на дорогу І класу. Там мали бути 4 смуги, з найновішим асфальтовим покриттям, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Анатолій Посполітак каже, що з 2011 року вже на рахунок Служби не надходило жодних коштів за ці роботи. Встигли повністю зробити лише 2 ділянки – в передмістях Любомля та Ковеля. Там, як і планувалося, дорога має 4 смуги.

Ділянка від села Машів до Хворостова – має лише лівий проїзд. Правий залишився тією ж «бетонкою», який зараз закритий для руху транспорту. Крім того, лівий проїзд потрібно ще покрити верхнім шаром асфальту, а на правому немає й середнього. Окрім заборгованих 31 мільйона, на завершення хоча б цієї ділянки потрібно близько 7 мільйонів.

За Хворостовим дорога має вже дві смуги. Ті, хто часто їздив дорогою Ковель-Ягодин, пригадують, як перед початком реконструкції шляху, на узбіччях були «гори» щебеню та піску. Плануючи розширити дорогу, вирізали й всі дерева, які росли обабіч.

До слова, значна частина цих насаджень були фруктові дерева, які щороку плодоносили. Тепер від них залишилися лише пеньки, а гілки навіть не скрізь прибрані.

Хоч, відтоді, як тут бачили ремонтну дорожню техніку минув не один рік.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>