У Миколаєві активісти Майдану за бездіяльності міліції розігнали сепаратистів (фото, відео)

У Миколаєві 7 квітня відбувся сепаратистський мітинг. Наприкінці дня близько двох десятків найбільш активних учасників і спікерів сепаратистського проросійського взялися закликати до захоплення будівлі Миколаївської обласної ради. Їх з усіх боків оточили кордоном з правоохоронці. Загалом на площі перед ОДА дрібними групами знаходилися близько 100 чоловік.

Співробітники правоохоронних органів почали брати агресивних сепаратистів в кільце і ті, зрозумівши, що можуть бути затримані, втекли у бік пам'ятника героям-Ольшанцам, згорнувши триколор. Біля пам’ятника їх заблокували близько півтисячі учасників Народного ополчення, які є структурою місцевого Майдану.

Після того, як сепаратисти не виконали вимогу Народного ополчення Миколаєва прибрати свої намети з території біля пам'ятника героям-Ольшанцам, прибічники Майдану пішли зачищати площу самостійно. В результаті виниклих зіткнень постраждала як мінімум одна людина.

За інформацією НикВестей, спочатку ополченців і проросійських сепаратистів розмежовував недостатньо щільний кордон міліції, який ополченцям вдалося досить швидко прорвати.

Почалися зіткнення з використанням шумових гранат, файеров і петард. В результаті зіткнень постраждав активіст ДемАльянса Денис Плішко. Йому розбили голову тупим предметом, коли він рознімав бійку. За його словами, це зробив хтось з боку сепаратистів.

Правоохоронні органи також брали участь з бійці - вони без розбору почали прмиенять силу по відношенню до усіх, і сепаратистам, і ополченцям, проте розстановка сил склалася таким чином, що основний удар припав саме по учасниках Народного ополчення. Зважаючи на це, вони усі масово почали бігти у бік Миколаївської міськради, проте через деякий час повернулися. Близько півночі активісти Народного ополчення знесли усе сепаратистське наметове містечко з території біля пам'ятника героям-Ольшанцам в Миколаєві. В ході зіткнень на місці, де розташовувався табір був знайдений пістолет.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>