Донецька республіка проіснувала менше доби, сепаратисти здають зброю і прикриваються жінками

Сепаратисти в Донецьку здали частину зброї. Про це у вівторок на прес-конференції розповів Донецький міський голова Олександр Лукьянченко. Він негативно оцінив те, що на площах міста звучать «сепаратистські гасла». На його думку, така ситуація склалася через «небажання вникати й розуміти проблему з боку центральних влади».

У той же час, сепаратисти, які що захопили Донецьку облдержадміністрацію, готуються до штурму будівлі силовими структурами й попросили жінок залишатися в будівлі ОДА. «Нам потрібно протриматися до завтра! Скоріше за все, сьогодні вночі буде вирішальний штурм. Тому озброюйтеся телефонами, як учора, і дзвоніть, пишіть, скликайте всіх своїх рідних, знайомих, близьких. Нехай усе приходять!», - заявив виступаючий перед адміністративною будівлею.

Тим часом Комітет патріотичних сил Донбасу вирішив скасувати своє рішення про створення «Донецької республіки». Про це йдеться в заяві КПСД, повідомляє «Українська правда» http://www.pravda.com.ua/news/2014/04/8/7021722/.

«У зв'язку з подіями останніх днів у КПСД надходили численні звернення громадян із заявами про їх незгоду зі створенням Донецької республіки і оголошенням про її приєднання до сусідньої держави, а також з проведенням референдуму без відповідної нормативної бази», - йдеться в заяві.

У зв'язку з цим Комітет вже 7 квітня в Донецьку провів Народні збори на яких було прийнято рішення:

1. Скасувати рішення про створення Донецької республіки.

2. Заборонити проведення будь-яких референдумів на території Донецької області до створення відповідної правової бази.

3. Визнати незаконними заяви про відокремлення Донецької області від України і зберегти регіон у складі незалежної Української держави.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>