Волиньрибохорона встановилиа у Хрінниках штучні нерестилища

Більшість видів риб, що мешкають у водоймах Волині відкладають ікру на свіжу чи минулорічну рослинність, тому спеціалісти Волиньрибоохорони вирішили допомогти рибі на Хрінниківському водосховищі, встановивши штучні нерестові гнізда, матеріалом для яких слугували гілки хвойних порід дерев. У заходах прийняли участь державні інспектори Волиньрибоохорони, представники Волинського телебачення та громадськість прилеглих до водосховища сіл.

Як розповів головний спеціаліст сектору іхтіології та регулювання рибальства Волиньрибоохорони Василь Бігун, для цього вибрали частину акваторії Хрінницького водосховища, що бідна на водорості та рослини. Встановлення штучних рибних гнізд – лише перший етап у збільшенні популяції. Другим етапом стане визначення їх ефективності. Прогнозовано на встановлених гніздах будуть нереститись карась, лин та інші види риб. Щотижнево спеціалісти рибоохорони будуть проводити дослідження, тобто ці гнізда будуть підніматися з води, і тоді буде визначатися, яка риба тут віднерестилася та скільки відкладено ікри.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>