СБУ затримала російського розвідника, який координував заворушення у Луганську (аудіо)

Співробітники СБУ спільно з прикордонниками у пункті пропуску «Красна Таловка» (Луганська область), затримали громадянина РФ Банних Романа Сергійовича, 1985 р.н., який намагався перетнути державний кордон України для безпосередньої організації та координації сепаратистських акцій у Луганську.

Банних зареєстрований за адресою в/ч 13204, яка входить до складу ГРУ ГШ ЗС Російської Федерації, безпосегрупи, яка діяла в Україні. Метою цих глибоко законспірованих груп було повалення конституційного ладу та захоплення влади, здійснення терористичних актів, розпалювання сепаратизму та дестабілізація ситуації у східних регіонах нашої держави, повідомляє прес-центр СБ України.

На початку березня чотирьох членів однієї з таких груп, яка виконувала спеціальне завдання із організації негласної антидержавної кампанії на Донеччині, – громадянина РФ В. Негрієнка, громадян України М. Чумаченка, В. Іванова та О. Головіна СБУ затримала у Донецьку за організацію масових заходів з метою повалення конституційного ладу, поширення антидержавних настроїв серед населення, провокування до радикальних дій, захоплення державних будівель. Негрієнко у Донецьку організовував підпільні осередки, намагався залучити до протиправної діяльності спецпризначенців МВС України, забезпечував екстремістів зброєю та вибухівкою, узгоджуючи ці дії з Банних. Про це свідчать матеріали зафіксованих телефонних переговорів Негрієнка та Банних, під час яких вони обговорюють деталі зустрічі груп «російських туристів», озброєння провокаторів під виглядом проросійських мітингувальників.

Аудіозапис координатора сепаратиських акцій:    http://youtu.be/VtWA2Wg59N4.

Службою безпеки України розслідуються обставини підготовки Негрієнком вибухів у людних місцях. При затриманні 10 березня він мав при собі вибухівку з електродетонаторами та елементами ураження. А за день до цього в Україну намагався в’їхати його спільник Роман Банних, якого не пропустили українські прикордонники.

За наявною інформацією, друга спроба Банних приїхати в Україну пов’язана із планами диверсійної роботи на Луганщині, зокрема організації масових акцій 6 квітня.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>