Чому померла донька приходила уві сні

Кілька років тому наше невеличке село сколихнула страшна звістка.

У родині місцевого підприємця повісилася донька-десятикласниця. Що вже красуня була! А ще добре серце мала, не гордилася, що батьки багаті, до кожного знаходила лагідні слова. Тому й друзів багато мала. Громом серед ясного неба стала звістка про її смерть. Що було причиною страшного кроку, невідомо. Але школярка гарно одягнулася, вийшла в садок, знайшла найстарішу яблуню і накинула зашморг. Потім люди стали розповідати, що почала вона приходити до мами уві сні. «Щось показує, сердиться, – розповідала жінка, – я не можу зрозуміти, що їй треба. Може, хоче розказати про свою смерть?»

Знаючі люди порадили жінці, коли донька прийде знову, запитати, чого вона сердиться, чому так вчинила. І та справді пояснила: «Не шукайте винних. Я сама це зробила. Але мене до цього змусили невідомі люди, бо постійно чула голоси, які нашіптували: «Піди в садок… Візьми мотузку… Прив’яжи її до дерева…» Після цієї розмови страшні сни припинилися. А якось донька наснилася знову і повідомила, що скоро виходить заміж. «Але вас не запрошую», – наголосила.

Не повірите, через місяць приїхали в село чужі люди з іншої області і розшукали цю сім’ю. І розповіли, що їм наснився син, який чітко назвав адресу, де живе його наречена. Ось вони й приїхали. Він теж покінчив життя самогубством. Недалечко живе старенька бабця, про яку в селі кажуть, що «вона щось знає». От вона й розтлумачила, що ті, хто не мали пари на землі, шукають її на небі.

Минуло небагато часу, і дівчина знову сниться мамі: «Мамо, бережися, бо можеш скоро прийти до нас». За місяць жінка, хоч як не остерігалася, послизнулася на рівному місці і, вдарившись головою об край грубки, померла.

Олеся М.,

Хмельницька область

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>