Проросійські сепаратисти захопили ОДА в Харкові і Донецьку та СБУ у Луганську

Неділя 6-го квітня позначилася серйозними збуреннями на сході України. Проросійськи налаштовані сепаратисти після відносно мрних акцій вдалися до агресивних дій у Харкові, Донецьку та Луганську.

У Харкові прихильники федералізації захопили будівлю облдержадміністрації. Хоча тут було близько двохсот міліціонерів, вони не змогли зупинити кількасот агресивних чоловіків з російською символікою. Триколор вивісили над приміщенням ОДА.

Приблизно за таким же сценарієм пройшло захоплення приміщення облдержадміністрації у Донецьку. Міліція практично бездіяла. Провокатори вимагають негайного скликання позачергової сесії Донецької обласної ради і прийняття нею рішення про проведення референдуму про входження до складу Росії. Якщо до півночі цього не станеться, то сепаратисти погрожують оголосити в понеділок о 12 народну раду.

У Луганську події розгортаються під приміщенням обласного управління СБУ. Її спробували захопити штурмом. Внаслідок цього постраждав один правоохоронець та одна людина з числа сепаратистів. До приміщення почали звозити автомобільні покришки та мішки з піском. Внаслідок штурму сепаратисти домовилися про звільнення шістьох раніше затриманих активістів.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>