У Луцьку виступили проти забудови парку

У загальноосвітній школі № 23 відбулася зустріч представників міської влади з мешканцями Балківського мікрорайону. Темою зустрічі стало питання скасування рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 31.07.2001 року за № 429 «Про надання групі осіб дев’яти земельних ділянок загальною площею близько 1 га на території парку імені 900-річчя м. Луцька». Участь в розмові взяли перший заступник міського голови Святослав Кравчук, заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв, депутати міської ради Сергій Сівак та Андрій Осіпов.

Парк був закладений на честь 900-ї річниці заснування Луцька. Тоді його територія складала 33 га. Нині ж ця цифра зменшилася до 17 га.

Сергій Сівак зауважив, що у 2001 році виконавчий комітет Луцької міської ради своїм рішенням виділив дев’ятьом особам земельні ділянки загальною площею один гектар в районі вулиці Космонавтів під індивідуальну забудову. Це рішення він називає незаконним, адже відчужувати землю парків, кладовищ тощо заборонено законодавством.

Виступили також і мешканці Балківського мікрорайону, які проти індивідуальної забудови у парку, вони хочуть його впорядкування.

У свою чергу, заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв зазначив, що його управління не видавало жодного дозволу на будівництво власникам цих земельних ділянок. Він також зауважив, що у громадян на руках є державні акти на право власності на ці земельні ділянки. Тому, на його думку, вносити на розгляд сесії рішення про скасування рішення виконавчого комітету від 2001 року про виділення земельних ділянок у парку імені 900-річчя міста Луцька, недоцільне. Єдиним шляхом виходу з ситуації, за його словами, є скасування у судовому порядку державних актів на право власності. Матвіїв додав, що необхідно визначити межі парку та юридично оформити. У такому випадку вдасться уникнути фактів самозахоплення території парку чи незаконного будівництва там.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>