Кіт Чарлік важить 18 кілограмів

Справжній богатир персидської породи живе у домі 26-річної рівнянки Ірини Данильчук. Її чотирнадцятирічний кіт Чарлік важить аж 18 кілограмів!

 

З Чарліком люблять фотографуватися друзі Ірини

З Чарліком люблять фотографуватися друзі Ірини

Чарлік з’явився в Ірини Данильчук випадково. Сусідська кішка привела приплід, кошенят господарі пороздавали. Одного з них взяли хлопці, які ремонтували квартиру неподалік. Коли роботи закінчилися, ремонтники залишили кошеня на об’єкті. Просиділо тиждень без їжі у зачиненому помешканні. Дізнавшись про це, Іра з мамою вирішили забрати його собі.

– До трьох років Чарлік був звичайним котом з нормальною вагою, – розповідає жінка. – Потім почав різко повніти. Наче й їсть не багато, й харчами перебирає, а росте, наче на дріжджах.

Кіт полюбляє курячі голови, лапи, ловить мишей. Проте не гребує й картоплею у мундирах чи консервованою кукурудзою. Іноді може перебити апетит навіть звичайною травою. Ірина запевняє, жодних біодобавок не дає.

– В основному Чарлік гладшає на зиму. Він у нас не кастрований, тож у цей період менше гуляє. Можливо, у тому вся причина. Зараз його вага становить 18 кілограмів, – каже Ірина. – Проте, незважаючи на свої габарити, котик у нас досить рухливий. А ще він дуже добрий та турботливий. Коли до нас прибилося кошеня, Чарлік поводився з ним як мама – вилизував, обігрівав (сміється – авт.). Щоправда, з дорослими котами чоловічої статі стосунки у нього не дуже.

Особливого догляду не потребує. Хіба що шерсть доводиться щодня вичісувати. Домашньому улюбленцеві дуже подобається сидіти на колінах у господарів. Іноді, прогулюючись з котом, Ірина розмовляє з ним. Зізнається, в такі моменти перехожі дивляться у їхній бік насторожено. А ще Чарлік любить публічність, залюбки позує перед фотокамерами. Знайомі Ірини частенько забігають сфотографуватися на згадку з домашнім важковаговиком.

З приходом весни у Чарліка виникають зовсім інші турботи. Іноді у пошуках нареченої кілька днів не повертається додому.

Марія МАРТИНЮК,

м. Рівне

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>