Телебачення «Воля» – для пенсіонерів неволя?

У слухавці, окрім «добрий день», суцільний плач і ридання. Нарешті дізнаюся проблему. У 78-річної лучанки, інваліда І групи Раїси Олешко вже п’ятий місяць не працює кабельне телебачення, а плата за нього справно нараховується. Ще й останнім часом хтось почав телефонувати та нагадувати про борг.

– Скільки мене будуть мучити? – аж захлиналася від ридань бабця. – Звідки взагалі та «Воля» взялася? Як у мене перестали канали показувати, я подумала, що то телевізор зламався, і викликала майстра. Він подивився і сказав, що телевізор справний, просто треба викликати «Волю» – вони повинні налаштування зробити. Стала дзвонити, а там… папуга сидить. Не можу я з папугою говорити. У мене тиск піднімається, я вмираю… – І бабця знову заливається сльозами.

І справді для спілкування з «Волею» треба мати залізні нерви і валеріанку під рукою. Це кабельне телебачення всюди вказує тільки два телефони, за якими можна зв’язатися із консультантом – тобто живою людиною. Але до того доведеться хвилин двадцять «поспілкуватися» з автоматом, який, на кшталт мобільного, змушує тебе натискати певні числа та зірочки.

Тож чи буде залишатися спокійною та бідна старенька бабця, яка тремтячими пальцями крутить такий же старий, як сама, диск телефонного апарата, набирає номер «Волі» і чує:

– Добрий день, вас вітає кабельне телебачення. Якщо ви хочете прослухати повідомлення українською мовою – натисніть «зірочка і 1».

Бабця ошелешено дивиться на свій допотопний телефон і каже, а потім вже і волає зі сльозами у трубку: «У мене немає на телефоні зірочки!» Але порозумітися з «папугою» не може. Він же знай собі підганяє: «Будь ласка, зробіть свій вибір швидше», – і від’єднується…

У мене на стаціонарному кнопковому телефоні зірочка є, але поки доходило до з’єднання із колл-центром і живими людьми, вже і сама «кипіла». Кілька разів зв’язок переривався, і «наша пісня гарна нова – починаєм її знову»… Окрема мова про консультантів. Таке враження, що «Воля» – це дуже засекречена фірма.

– Де ви знаходитеся? Чи можна отримати прямий телефон луцького відділення «Волі»? Хто укладав договір з «Волею» за адресою Раїси Олешко – вона не ходяча і божиться, що ніяких документів не підписувала? – на ці та інші запитання консультант постійно відповідав: «Ця інформація не підлягає розголошенню».

За кілька годин постійного телефонування і розмов з різними консультантами я зрозуміла, що ситуація, у яку втрапила Раїса Олександрівна – це якесь замкнуте коло. У неї не працює кабельне телебачення, потрібно викликати спецмайстра. Викликати, як з’ясувалося, його можна тільки за адресою у Луцьку на проспекті Волі, 66. Тобто телефону там немає! Не передбачено! І це ще не все. Мало з’явитися, потрібно ще й бути тією людиною, яка укладала договір з «Волею» (або ще з «Аверсом», який, як відомо, поглинула «Воля»). За адресою, де проживає Раїса Олешко, договір укладала ще у 2001 році якась Борисьонок Л.А. Квартиру ж цю бабця купила у 2002 році, і знати не знає ніякої Борисьонок. А у центральному колл-центрі «Волі» знай повторюють: «Викликати майстра має право тільки той, хто підписував договір. Виклик платний – 40 гривень». Врешті-решт згодився б і власник квартири, але йому треба з документами на право власності на квартиру з’явитися на проспект Волі, 66. Як неходяча одинока власниця квартири дійде до вказаного офісу?! «Волею» такі люди, певно, не передбачалися, бо консультанти явно губилися і не знали, що мені відповісти.

Луцьке відділення «Волі», куди я пішла наступного дня, було набагато адекватніше, ніж «засекречений» колл-центр. При мені зв’язалися мобільним з уповноваженою особою ТОВ «Воля-Кабель» у Львові Юрієм Сидораком, який пообіцяв взяти питання під свою особисту відповідальність. Як з’ясувалося, й справді ще не стикалися з такою ситуацією. Наступного дня до Раїси Олександрівни прийшли майстри, переоформили на неї договір і навіть зменшили плату за користування, позаяк виявилося, що у неї старий телевізор, який не може приймати стільки каналів. Ще й залишили свої особисті номери телефонів, щоб бабцю не доводили до нервового зриву «папуги», якщо вона таки розживеться на новий телевізор…

Мирослава КОСЬМІНА,

м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>