НАТО: російські війська готові виконати завдання в Україні за 3-5 днів

Головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав вважає, що ситуація на російсько-українському кордоні є «надзвичайно тривожною». Про він заявив у інтерв'ю Reuters та The Wall Street Journal, пише «Українська правда».

За словами Брідлава у альянсі зафіксували незначні переміщення російських військ на кордоні з Україну напередодні ввечері.

«(Росія має) усе необхідне, щоб успішно вторгнутися в Україну, якщо таке рішення буде прийнято. Ми думаємо, що російські війська готові, і ми вважаємо, що вони можуть досягти своєї мети за 3-5 днів, якщо їм накажуть це зробити», - стверджує генерал.

Серед можливих цілей він назвав вторгнення до Південної України для створення сухопутного коридору до Криму, удар з Криму для захоплення Одеси або навіть налагодження зв'язку з Придністров'ям.

Крім того, відзначає Брідлав, Росія має війська на Півночі і північному сході України, які могли б увійти в Східну Україну, якщо Москва накаже їм це зробити.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>