Молдова заборонить російські новини?

У Молдові депутати вимагають заборонити телепередачі російського виробництва. Адже російські телеканали отруєні фальсифікаціями.

Зокрема, свою позицію відкрито висловила депутат Ліберал-реформаторської партії Ганна Гуцу. Вона вимагає заборонити показ у Молдові новинних і політичних телепередач російського виробництва. У відкритому листі на ім’я голови Координаційної ради з телебачення і радіо Маріана Показного пані Гуцу запропонувала замінити російські новини і політичні передачі європейськими, молдовськими новинами, а також музичними або розважальними передачами. Своє прохання депутатка пояснює політичними подіями в Україні та «агресією» Росії по відношенню до України. «Російські телеканали вдаються до активної пропаганди, через яку громадську думку отруєно фальсифікаціями, що поширюють у шовіністичному дусі та які підбурюють до розпалювання міжнаціональної ворожнечі з метою виправдати анексію Криму Росією», – йдеться у її зверненні.

Свого часу депутат Ганна Гуцу стала широко відома публіці завдяки своїм законодавчим ініціативам, пов’язаних із поширенням на території Молдови російської мови. Вона зареєструвала проект, що зобов’язує громадян вивчати румунську мову для повноцінної інтеграції у суспільство і професійної сфери. А в кінці лютого ліберал-реформатор запропонувала, щоб обов’язковий обсяг телереклами держмовою був закріплений на рівні 80% і не менше 80% всіх трансльованих в Молдові телеканалів були румунськомовними.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>