Волинь отримає 30 мільйонів доларів на медицину

Керівництво Світового банку підтвердило готовність співпрацювати з Волинською областю та надати фінансову допомогу на модернізацію медичного обслуговування населення краю. Проект Світового банку втілюватиметься на теренах Волинської області упродовж 2014-2017 років.

Наш регіон став одним із переможців у конкурсі проектів вдосконалення медичної галузі краю і загалом у медицину передбачається інвестування 30 мільйонів доларів США при умові співфінансування 10% з місцевих бюджетів.

Втілюватиметься проект на усіх трьох рівнях надання медичних послуг. У рамках проекту реконструюють 85 амбулаторій загальної практики-сімейної медицини. Кожному закладу буде надано окремий санітарний транспорт та відповідне сучасне  обладнання.

Окремо, в уже діючі амбулаторії, буде також придбане необхідне медичне устаткування.

На вторинному рівні втілення проекту передбачає створення потужних кардіологічних відділень на базі лікарень шести госпітальних округів, які створюватимуться з урахуванням потреб населення та географії доїзду «швидких».

Щодо третього рівня волинської медицини, то, для розширення можливостей практичної хірургії в кардіологічних центрах краю, зокрема в обласній лікарні, буде придбане додаткове обладнання. Це дозволить значно збільшити відсоток необхідних операцій, які рятують життя.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>