Волинянин, «рятуючи» синів, поплатилися грішми

Про шахрайство по телефону чули ми не один раз, але чомусь ці інформації сприймаємо поверхово, з думкою, що на такому не попадемося.

Днями на гачок шахраям втрапила жителька села Щедрогір Ратнівського району Валентина С., 1963 року народження. До неї на мобільний зателефонувала із приватного номера невідома особа, яка представилась майором міліції й повідомила, що син знаходиться в міліції за бійку і йому «світить» до 7 років позбавлення волі. У телефоні Валентина чула ніби плач сина і ще більше занепокоїлась. А «майор міліції» продовжував говорити, що, аби врегулювати конфлікт і сина звільнити, жінка повинна перерахувати на картки поповнення «Київстар» дві тисячі гривень і при цьому чоловік постійно наголошував, аби жінка була на зв’язку й нікому нічого не говорила. Валентина у розпачі так і зробила. Побігла по всіх магазинах, які є в селі, скупила картки поповнення і переказала гроші «доброзичливцю». Та тих карток на відповідну суму не вистачило, тож один із підприємців пішов жінці назустріч – замовив номери карток у Ратному по телефону. І коли справу було зроблено, жінка попросила «майора», аби дав телефон сину, щоб поговорити з ним, та… «майор» відключився і його телефон був уже поза зоною.

Валентина спробувала зателефонувати сину, який був у Росії. Він відізвався. І стало зрозуміло, що жінка попалась шахраям, переказала кошти невідомим людям.

Інший майже аналогічний випадок стався у Волі Щитинській. Ніні М., 1960 року народження, зателефонували невідомі й повідомили, що її син в реанімації, що потрібні гроші на операцію в сумі 7 тисяч гривень, які можна переказати на мобільний. Ніна звернулася у місцеве поштове відділення, де й перерахувала зазначену суму грошей. На її питання, чи знаходиться невістка біля сина, шахрай повідомив, що знаходиться, але в неї «сів» телефон. Коли гроші були сплачені, знервована мама все ж таки зателефонувала сину. Син виявився живий-здоровий.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>