ЦВК завершила прийом документів від кандидатів у президенти – 46 українців не проти очолити державу

Відповідно до частини 5 статті 51 Центральна виборча комісія о 24:00 30 березня завершила приймання документів для реєстрації кандидатів на пост Президента України, який тривав з початку виборчого процесу – з 25 лютого.

Всього про свої наміри балотуватися на найвищу державну посаду заявили 46 громадян України. 7 із них вже зареєстровано кандидатами на пост Президента України. 12 – відмовлено в реєстрації. Рішення по іншим 27 буде прийнято до 4 квітня.

За весь цей період до Комісії надійшли документи 46 осіб. Деякі бажаючі балотуватися (22 особи) подали до ЦВК неповний перелік документів. 12-ти із них Комісія відмовила в реєстрації. Документи 10-и таких осіб ще знаходяться на розгляді.

Лише протягом 29-30 березня до Центральної виборчої комісії документи для реєстрації кандидатом на пост Президента України, подали 21 громадян України. Із них як самовисуванці – 14 осіб.

Поки що офіційно зареєстровані кандидатами на пост Президента України лише семеро: Рінат Кузьмін, Юрій Бойко, Михайло Добкін, Сергій Тігопко, Вадим Рабінович, Валерій Коновалюк, Володимир Саранов.

Документи інших 17 осіб знаходяться на розгляді щодо їхньої відповідності вимогам виборчого законодавства.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>