“Волинь” продовжує терапію перемогами для Кварцяного

«Металург» Д. – «Волинь» 1:3

Голи: 0:1 – Селін (36), 1:1 – Чечер (41), 1:2 – Бікфалві (54), 1:3 – Лопес (87, з пенальті).

«Металург» Д.: 12. Бандура, 14. Зотов, 5. Чечер – к, 44. Прийма, 5. Польовий, 22. Васілеос (18. Хрістов, 67), 13. Макрідіс (33. Мамутов, 90+1), 14. Александре, 50. Болбат, 99. Казарян (20. Амаду, 55), 10. Мораєс.

«Волинь»: 74. Кичак, 2. Сімінін – к, 23. Шершун, 14. Масло, 16. Шіш, 88. Скоба, 91. Парцванія (15. Матей, 65), 99. Лопес, 10. Бікфалві, 11. Мемешев (79. Бабатунде, 57), 19. Селін.

До Донецька "Волинь" вирушила, аби продовжити свою безпрограшну серію у чемпіонаті до 5 матчів. До столиці Донбасу лучани на чолі з Володимиром Диким добиралися не літаком, а залізницею. Чим це було викликано: чи то економією коштів, чи то масштабними навчання української військової авіації, не відомо. Але головне, що футболісти змогли попри дальню дорогу зберегти сили на поєдинок. Адже й суперник був дуже серйозний. Донецький "Металург" до зустрічі з "Волинню" не знав поразок у домашніх стінах протягом 17 матчів.

До цієї гри Володимир Дикий знову мав обмежений набір кадрових рішень. Кілька футболістів мали ушкодження, взагалі не поїхав у Донецьк через травму Ванче Шиков, добре хоч встиг відновитися інший лідер команди Сергій Сімінін. Він повернувся на поле і повернув собі капітанську пов’язку.

Хоча погода на старті матчу була не зовсім привітна - йшов мокрий сніг - команди розпочали досить жваво. Після короткої розвідки боєм донеччани поступово почали прибирати ініціативу до власних ніг. І вже наприкінці першої 10-хвилинки майже забили гол. Найкращий бомбардир "Металурга" Мораєс продавив оборонця "Волині", обіграв Артема Кичака і спрямував м’яч у ворота. Але у цю мить пролунав свисток арбітра - єдиноборство у захисника лучан форвард виграв таки не зовсім чисто. Але навіть за цих умов Сімінін дограв епізод до кінця і не дозволив сфері закотитися у "рамку". Та вже в наступному епізоді саме капітан гостей ледь не став співавтором голу у власні ворота. Сімінін зрізав м’яч на хід молодому Болбату. Гравець "Металурга" незграбно завершив вихід на побачення з Кичаком. Може дало взнаки хвилювання, адже перед початком зустрічі Сергій отримав приз як найкращий молодий гравець донецького клубу у 2013 році. Уже на 22-й хвилині Мораєс таки загнав м’яч у сітку воріт Кичака, але арбітр зафіксував офсайд. На 30-й хвилині господарі поля закрутили "карусель" у штрафному майданчику "Волині", яка завершилася ударом Прийми і неймовірним сейвом Кичака.

На все це "Волинь" у першому таймі відповіла стовідсотковою реалізацією. Свій шанс не згаяв єдиний форвард лучан Селін, отримавши пас від партнера, він розібрався із захисником у штрафному майданчику і пробив під Бандурою. Та втримати перевагу до перерви підопічним Дикого не вдалося. Рятувати ситуацію взявся капітан "Металурга" Віталій Чечер. Він зрівняв рахунок, вдало зігравши головою під час подачі кутового.

Другий тайм лучани традиційно розпочали сильніше, а до цього господарі поля виявилися неготовими. Агресивна робота у пресингу від гравців "Волині" зрештою і дала результат. Під тиском гравці "Металурга" почали нервувати. Бандура невдало виніс м’яч від воріт прямо на трьох гравців "Волині". Лучани завершальний удар довірили Бікфалві, і Ерік не схибив. Буквально одразу статус кво міг відновити Мораєс, але вдруге за матч "Волинь" врятував Кичак.

Лучани намагалися не грати на утримання рахунку, огризнулися небезпечним ударом Бабатунде. У скрутне становище лучани потрапили після того як арбітр матчу за розмови показав Богдану "гірчичник", уже другий на той момент. "Волинь" лишилася у меншості, але непогано стримувала атаки господарів поля. Тільки одного разу донеччани були близькі до взяття воріт. Та й то лише після помилки Кичака, який скинув м’яч прямо на ноги Приймі. Гравець "Металурга" що є сили приклався до "кулі" і... з воротарської не влучив у "рамку".

"Волинь" позбавила себе нервової кінцівки, забивши втретє. Польовий рукою тримав Бікфалві у штрафному майданчику і таки завалив Еріка. Пенальті бездоганно реалізував Лопес. Рамон не приховував, куди битиме, та хоч Бандура й вгадав кут, проте удар був дуже точним і сильним.

Арбітр матчу компенсував до основного часу цілих шість хвилин, а реально команди зіграли майже сім, але нічого, окрім жовтих карток, футболісти обох команд більше не здобули.

Окремо відзначимо чергові кадрові втрати "Волині" за підсумками виїзду до Донецька. Парцванія почав накульгувати ще у першому таймі, а у другому його вивели під руки з поля - Темур не міг ступити на ліву ногу. Отримав ушкодження також Селін. Якщор додати дискваліфікацію Шершуна, то знову виходить невтішна картина. Єдиною втіхою може бути те, що наступний тур команда пропустить - лучани мали вдома приймати вже неіснуючий київський "Арсенал". До матчу 25-го туру у Маріуполі, який відбудеться 12 квітня, лікарська служба "Волині" матиме час трохи звільнити лазарет.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>