Василь Мойсей та Іван Тарасюк – Почесні громадяни Ківерцівщини

28 березня 2014 року під час 25 сесії Ківерцівської районної ради депутати присвоїли звання «Почесний громадянин Ківерцівщини» загиблим на Майдані у Києві Василю Мойсею та Івану Тарасюку. Відповідний проект рішення внесла на обговорення фракція «Свобода».  Підтримали цю пропозицію усі 32 депутати, які були присутні під час голосування, повідомляє прес-служба Волинської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Василь Мойсей народився 23 березня 1992 року на Тернопільщині.  Приїхав на Майдан у Київ разом зі своїми побратимами в ніч з 18 на 19 лютого. А вже 20 лютого він загинув від кулі снайпера. Навчався в Університеті розвитку людини «Україна» у Луцьку на 4-му курсі. З 18 червня 2012 року член Ківерцівської міської організації «Свобода».

Іван Тарасюк народився 28 січня 1993 року  у селі Залісоче Ківерцівського району. Єдиний син у батьків. Був застрелений під час спроби повісити державний прапор на одному з об'єктів Євромайдану. Навчався в Луцькому медичному коледжі «Монада», потім служив в армії. Грав за футбольний клуб «Олика».

Після засідання сесії районної ради у Ківерцях, біля освяченого хреста Героям Майдану на Волині відбулася панахида до сороковин з дня загибелі розстріляних борців за волю і незалежність України.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>