У Луцьку обговорили кандидатури на посаду начальника обласної міліції

У Луцьку за ініціативи представника громадського сектору луцького Євромайдану Юрія Кресака відбулося відкрите обговорення двох із чотирьох претендентів на посаду начальника УМВС України у Волинській області, які офіційно подали свої анкети до МВС, полковника у відставці Михайла Лебедя та діючого полковника міліції Петра Шпиги. Двоє інших претендентів – Віктор Швидкий та Василь Коваль – участі у зустрічі не брали. Напевно тому, що раніше уже мали спілкування із громадськістю під час подібних заходів.

Громадське обговорення відбувалося у конструктивній атмосфері. Обоє претендентів представили своє бачення щодо кроків по реформуванню міліції, розповіли про свої перші кроки у разі призначення на посаду, а також відповіли на питання. Розмова тривала більше двох годин.

Поставити запитання прийшла представники Автомайдану, самооборони, «Правого сектору», представники громадських організацій, ветерани МВС та журналісти.

Обоє претендентів запевнили громадськість, що готові до відкритості і прозорості у кадровій політиці та за проведення люстрації у міліції. Петро Шпига також зазначив, що готовий добиватися кращих умов праці для працівників МВС, підвищення матеріального забезпечення.

Михайло Лебідь зі свого боку говорив про можливість оптимізації міліції Волині і навіть частковому скороченні чисельності, якщо реалізувати в області програму розгортання системи відеоспостереження. Присутні на зустрічі представники громадських організацій пообіцяли в цьому питанні підставити й своє плече. Зокрема, є можливість виграти грантові кошти Євросоюзу, громадські активісти готові написати відповідний грантовий проект.

Розповіли претенденти й про свої статки. Так у Михайла Лебедя є земля і будинок під Києвом. Його придбав продавши квартиру. Яку квартиру, Михайло Адамович не уточнив. Адже від держави він отримав їх дві: у Києві, та Луцьку. Він запевнив, що живе лише пенсію, у банку має незначні збереження – кілька тисяч гривень. Також розповів про дітей. Донька працює суддею, а син – міліціонером.

Петро Шпига з дружиною і двома доньками мешкає у гуртожитку, квартиру в якому зумів викупити завдяки кредиту (досі не погашений). Також у 2013 році Петро Петрович отримав службове житло. Це двокімнатна квартира у новобудові. Автомобіля у своєму розпорядженні не має.

Підсумовуючи зустріч один з лідерів Автомайдану Волині Ігор Оборонов зазначив, що він, та його друзі самооборонці, «Правий сектор» йшли на цю зустріч з відчуттям, що знову волинянам підсувають якихось людей із Києва. Але під час громадського обговорення цей настрій змінився. Попередньо кандидати справили хороше враження на активістів.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>