Українці відбили у росіян військовий об’єкт

26 березня військовослужбовці Збройних Сил України на бронетранспортері та декількох автомобілях «Hummer» прибули на територію навігаційної станції «Марс-75», що у місті Генічеськ Херсонської області, і взяли її під охорону.

На території цього об’єкту до недавнього часу незаконно дислокувався підрозділ Чорноморського флоту Російської Федерації. Адже станцію радіонавігаційної системи «Марс-75», відповідно до рішення Господарського суду Херсонської області, ще у лютому 2003 року мали передати Міністерству транспорту та зв’язку України – для використання державним підприємством «Держгідрографія». Однак російські військові відмовлялися виконувати рішення українського суду. Неодноразові спроби судового виконавця зайти на станцію закінчувалися безрезультатно.

Українські десантники облаштували та зайняли бойові позиції по периметру об’єкта, налагодили пропускний режим та розпочали інвентаризацію майна, що знаходиться на його території. Після цього буде прийнято рішення щодо подальшого використання станції.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>