Прокуратура хоче повернути державі землі на Ковельщині вартістю понад 190 мільйонів гривень

Волинська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнсфері Західного регіону України заявила до Волинського окружного адміністративного суду позов про скасування протиправного розпорядження Волинської обласної державної адміністрації від 2013 року.

Тоді, на підставі рішення ОДА, з державної власності було передано в постійне користування одному із суб’єктів господарювання землі оборони площею понад 10 тисяч гектарів. Ринкова вартість згаданої ділянки, що розташована в Ковельському районі Волинської області, складає понад 190 мільйонів гривень.

Як зазначив заступник Волинського прокурора з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Західного регіону України Богдан Хитрик, вилучення земель відбулося з порушенням вимог земельного законодавства та без відома Міністерства оборони України. Ці землі були передані для ведення на них лісозаготівельних робіт.

З огляду на це прокуратура відстоює в суді порушені інтереси держави у сфері земельних відносин та вимагає витребувати незаконно вилучені землі оборони.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>