Підприємці, яких мобілізують до армії, мають право на податкові пільги

У період мобілізації підприємці-фізичні особи, які перебувають на І та ІІ групах спрощеної системи оподаткування, можуть скористатися правом на тимчасову відпуску до 1 календарного місяця та, відповідно, не сплачувати єдиний податок на період відпустки, інформує прес-служба ГУ Міндоходів у Волинській області.

Водночас, враховуючи той факт, що підприємцям – спрощенцям нараховуються авансові внески з єдиного податку, податковий борг підприємців І та ІІ груп, які не здійснювали господарської діяльності на період мобілізації та не отримували дохід, контролюючі органи мають право визнавати безнадійним та списувати.

Податковий борг в період мобілізації виникатиме внаслідок непереборної сили (форс-мажорних обставин), – уточнюють у ГУ Міндоходів Волині. Відтак, керуючись ст. 101 Податкового кодексу України, фахівці органів доходів і зборів матимуть підстави вважати податковий борг платника єдиного податку безнадійним податковим боргом, що підлягатиме списанню.

До податкових інспекцій підприємці – спрощенці І та ІІ груп повинні надати підтверджуючий документ з військового комісаріату, у якому буде зазначено період перебування на зборах.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>