Біля храму висадили сад «Небесної сотні»

На Прикарпатті вирішили вшанувати героїв «Небесної сотні» не лише у назвах вулиць чи площ, а й заклали на їх честь цілий сад! Так прикрасили Княждвір, що на Коломийщині.

300 саджанців – фруктові дерева та горіхи – висадили біля храму. Ця територія давно пустувала. Колись тут були ферми, пізніше віддали землю церкві. Але вона була дуже занедбана, вкрита бетонними плитами, які потріскалися і заросли бур’янами. Аби облагородити територію, громаді довелося неабияк постаратися. Щоб познімати плити, наймали спецтехніку. Працювали гуртом не один день – і ось біля храму стало чисто і зелено!

Саджанці спонсорував місцевий житель Василь Жолобан. Каже, має власну справу, яка дає родині хліб. Що зумів заробити «зверху» – і вирішив віддати на цю благородну справу. Адже громада не просто заклала сад, який з Божою поміччю радуватиме гарними врожаями, а й ще раз вшанувала героїв, які віддали своє життя за кожного з нас, за щасливе майбутнє України.

Наталія КРАВЧУК,

Івано-Франківська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>