Звання почесних громадян отримали двоє волинян з «Небесної Сотні»

26 березня Луцька міська рада підтримала проект рішення, внесений фракцією ВО «Свобода», про присвоєння посмертно звання «Почесний громадянин міста Луцька» Мойсею Василю Михайловичу, герою Небесної Сотні. За таке рішення проголосували 38 депутатів міської ради.

Мойсей Василь Михайлович, народився 23 березня 1992 року на Тернопільщині. Громадянин України.

Прощання з Едуардом ГРИНЕВИЧЕМ

Прощання з Едуардом ГРИНЕВИЧЕМ

Проживав у місті Луцьку. З 18 червня 2012 року член Волинської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Навчався в Луцькому інституті розвитку людини Університету «Україна» на 4-му курсі факультету соціальних комунікацій і реабілітації.

Помер у 17-й лікарні міста Києва від вогнепального поранення в грудну клітину. Вранці 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у нього влучив снайпер. Його могила знаходиться у Луцьку на меморіальному комплексі «Вічна слава».

Ще один волинський герой «Небесної Сотні» став почесним громадянином Любешівського району. Це теж свободівець Едуард Гриневич з села Деревок. 20 лютого він загинув у Києві від снайперського пострілу у голову.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>