Тривають перемовини про вивід військ з Криму з технікою

Українська сторона веде переговори про виведення українських військ разом з технікою з території Криму.

Про це у Верховній Раді повідомив міністр оборони Ігор Тенюх.

«Вчора в другій половині дня в ході розмови начальника генштабу України з начальником генштабу РФ досягнуто домовленості щодо виведення військових частин з півострова Крим в повному складі з озброєнням на штатній основі. Сьогодні заплановані переговори першого заступника начальника генштабу з заступником міністра оборони РФ Генералом Булгаковим щодо механізму та порядку виконання досягнутих домовленостей. З цією метою в генштабі завершується розробка відповідного плану передислокації військових частин, які передбачаються в першу чергу виведення особового складу і озброєння, техніки, засобів ППО, кораблів та матеріально-технічних засобів», – цитує слова Тенюха «Українська правда».

За словами командувача, вартість майна, яке знаходиться в Криму, оцінюється в 11 млрд. 439 тисяч, обсяг боєприпасів – у 36 тисяч тон.

Він також повідомив, що до російської агресії на території Криму було 18 800  військовослужбовців. З них у військово-морських силах - 11900, повітряних – 2900 військовослужбовців, решта військових частин – 4000.

«Понад  6,5 тисяч військовослужбовців та членів сімей бажають продовжити службу  у військових силах України і бути евакуйованими з Криму», - зазначив Тенюх.

Раніше 25 березня Ігор Тенюх, коротко прозвітувавшись про свою діяльність, на засіданні Верховної Ради заявив про те, що йде у відставку. Причиною такого кроку стала критика його дій на посаді голови оборонного відомства.

Спікер Олександр Турчинов виніс на розгляд Ради відповідну постанову. За проголосували 197 депутатів. Ігор Тенюх лишився на посаді.

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>