Перед захопленням корабля «Костянтин Ольшанський» моряки вивели його з ладу

Ввечері 24 березня російські військові штурмом захопили великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», який вів героїчну боротьбу проти агресорів у заблокованому озері Донузлав. Це й же корабель відзначився під час евакуації біженців з різних країн з Лівії. Щоправда, на момент штурму на судні залишалося два десятки членів команди, адже серед екіпажу були й зрадники, які унеможливили подальший опір, заливши у баки з питною водою солярку.

Штурм корабля розпочався близько 17:00. Команда «Ольшанського» використовувала димову завісу. Корабель захоплювали зі світлошумовими гранатами та димовими шашками. Також було чути постріли з автоматичної зброї. Команда забарикадувалася в одному з приміщень. Перед цим, як пишуть деякі ЗМІ, офіцери і матроси зробили усе, аби корабель ворогу дістався несправним. Зокрема, за різною інформацією двигун «Костянтина Ольшанського» чи то залили цементом, чи то засипали піском. Також команда знищила усі навігаційні прибори та прибори для управління вогнем. Росіяни змушені були тягнути корабель до берега буксирами.

Станом на 18:07 українських офіцерів вивели на корму корабля. 10 членів екіпажу виконали гімн України. Під час виконання гімну на кораблі спустили прапор України. Командирів корабля повезли у комендатуру до Сімферополя. Водночас, на березі зібралися люди, які кричали: «Слава Україні! Героям Слава! «Ольшанський» - ви герої!».

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>