На Волині запрацював механізм прийому біженців з Криму

Ситуація в Криму й досі залишається напруженою. Деякі мешканці півострова плескають в долоні від радості, що потрапили під російський чобіт, інші шукають порятунку на Західній Україні. Найактивніше приймають біженців на Львівщині, але й Волинська область не лишається байдужою. Як розповіла представник громадського сектору Волині Ірина Осіпова, в Інтернеті створена група волинян, які виявили бажання допомогти переселенцям. У ній близько 80 адрес, 35 з яких – у Луцьку. Небайдужі телефонують з Шацького та Любомльського краю, Ківерців, Рожища, Володимир-Волинська, Іваничів. Пропонують проживання не лише у своєму будинку, а й готові надати батьківські оселі, які стоять пустками, але придатні для життя. Додзвонювалися до волинських волонтерів навіть з Полтавщини й казали, що можуть прихистити біженців. Люди, які простягають руки допомоги, різні за фахом: викладачі-науковці, колишні військовослужбовці, підприємці, прості селяни, але об’єднує їх одне – співчуття до чужої біди. Деякі у розмові зазначають, що можуть прийняти сім’ю з двома-трьома дітьми, телефонують і одинокі, які хочуть позбутися самотності і допомогти іншим.

Ірина Осіпова зазначила, що нині у Луцьку проживає сім сімей з півострова. Волонтери роблять велику справу. Уже працевлаштували молодого тата, який приїхав на Волинь з дружиною та маленькою дитиною.

– Приїжджі сім’ї пред’являють паспорт та реєструються у міграційній службі та місцевому центрі зайнятості. Наші волонтери їх супроводжують, підтримують, надають необхідні консультації. Допомагають адаптуватися у незнайомому місті, – розповідає Ірина. – Ми вдячні всім, хто відгукнувся на чужу біду.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>