Україна нарешті вирішила забирати війська з Криму

Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення доручити Міністерству оборони України провести передислокацію військових частин, розташованих у Криму.  Про це сьогодні, 24 березня, повідомив Голова Верховної Ради України, виконуючий обов’язки Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Олександр Турчинов, відкриваючи засідання Погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів Верховної Ради України.

– Сьогодні вночі знову продовжилися провокаційні дії окупаційних військ Російської Федерації в Криму проти підрозділів Збройних Сил України. Зокрема, за допомогою військових вертольотів і десанту був атакований підрозділ морської піхоти України, який базується біля Феодосії, – зазначив він.

Олександр Турчинов повідомив, що зараз у Криму існує реальна загроза життю і здоров’ю українських військовослужбовців і членів їх сімей, а також усіх патріотів, які зберігають вірність Україні.

– Рада національної безпеки і оборони України прийняла рішення доручити Міністерству оборони України провести передислокацію військових частин, розташованих у Криму, і доручила Уряду провести евакуацію сімей військовослужбовців, життя і здоров’я яких під загрозою. Кабінет Міністрів України отримав доручення забезпечити розташування родин військовослужбовців, а також всіх, хто змушений покидати домівки під тиском і агресією окупаційних військ російської армії, – наголосив Олександр Турчинов.

Експерти зазначають, що рішення запізніле. Більшість частин уже захоплені. Також росіяни не погоджуються випускати українських військових з технікою.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>