Серед випускників семінарії є й мученики

Днями видавничий відділ Волинської єпархії УПЦ презентував кілька нових книг. Зокрема, його голова протоієрей Олександр Федчук представив на прес-конференції книгу «Волинська духовна семінарія (1945-1964)», яка вийшла за кошти митрополита Ніфонта. В монографії розповідається як в ці роки діяв один із кількох існуючих на теренах СРСР навчальних духовних закладів Волині. Автор використав численні документи державного архіву Волинської області, спогади колишніх викладачів та студентів семінарії. Зокрема, під час презентації минулі гіркі богоборчі події в історії церкви пригадувала матушка Раїса Вислоцька, яка пам’ятає багатьох випускників, серед яких багато мучеників.

Її донька Тетяна Леуш, яка викладає нині в ВДС, представила на суд присутніх кілька виданих книжечок. Зокрема, «Хвали душе моя, Господа», «Сад Богородичних пісень Волині». Вона співає у хорі Всіх святих землі волинської, в якому регентом її сестра Марія Вислоцька. Саме цей хор добре відомий серед православних в Європі.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>