Луцьк більше немає підшефного корабля

20 березня російські військові та «самооборона» Криму здійснили спроби захопити частину кораблів у бухті Стрілецькій у Криму та на озері Донузлав, яке ЧФ РФ заблокував, підірвавши на виході чотири власних судна.

Піддався атакам і корвет «Луцьк». Його захоплення здійснювала озброєна «самооборона» Криму. Команду корабля у повному складі вивели на берег, ніхто не постраждав, адже опори моряки не чинили. Кажуть – не було команди.

Луцький міський голова Микола Романюк хоче запросити моряків у Луцьк із сім’ями і допомогти їм із забезпеченням житлом.

Також 20 березня захопили корвети  «Хмельницький» та «Тернопіль». Найжорсткіше проходила атака саме на останнє судно, при цьому використовувалися бойові гранати. Нападники пошкодили корабель.

На даний момент, за інформацією керівника Центру військово-політичних досліджень Дмитра Тимчука, екіпажі шістьох кораблів продовжують боротьбу з окупантами і не хочуть здаватися. Так у Донузлаві це: «Костянтин Ольшанський», «Кіровоград», «Черкаси», «Чернігів» і «Вінниця». У Севастополі під українським прапором лишився корабель «Славутич».

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>