У Луцькому СІЗО виставка до ювілею Шевченка

У Луцькому слідчому ізоляторі УДПтС України у Волинській області з 19 березня експонується виставка «Тарас Шевченко і Волинь» у рамках багаторічної співпраці установи  та Волинського краєзнавчого музею та з нагоди 200-ої річниця від Дня народження видатного українського письменника та художника Тараса Шевченка.

Як розповіла старший науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею Марія Філонюк, дану виставку підготували працівники відділу давньої історії. Десять стендів виставки «Тарас Шевченко і Волинь» вже експонувалися у школах та вузах Луцька.

Марія Філонюк є онукою шевченкознавця та учасника національно-визвольного руху Миколи Куделі, вона розповіла про життєвий та творчий шлях видатного українського письменника та митця. Окремо зупинилася на роках, проведених Шевченком на Волині. На території історичної Волині видатний митець писав картини, на яких зображав в’їзну вежу в  Кременець, місто Корець, дерев’яні церкви у селах Векла та Скорин. Також засуджені господарчої обслуги, неповнолітні ув’язнені та працівники слідчого ізолятора дізналися про прижиттєві видання збірки «Кобзар», першу з яких він уклав у 25 років.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>