Після ультиматуму від Турчинова Росія наказала повернути українського адмірала

Виконуючий обов'язки президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов в середу ввечері поставив самопроголошеній владі Криму ультиматум, за яким вимагає звільнити всіх заручників та припинити провокації. Як відомо, під час штурму штабу ВМС України російські військові та «самооборона» Криму захопили в заручники командуючого ВМС України контрадмірала Сергія Гайдука.

Олександр Турчинов попередив, якщо не будуть припинені всі провокації проти українських військовослужбовців, а адмірал Гайдук та всі інші заручники, як військові, так і цивільні, не будуть звільнені, влада вживатиме адекватні заходи. У тому числі технічного та технологічного характеру. Пан Турчинов не уточнив які, але відомо, що Кримський півострів залежний від України, оскільки отримує звідси воду, світло і газ.

Міністр оборони Росії генерал армії Сергій Шойгу звернувся до керівництва Криму з проханням звільнити затриманого командувача військово-морських сил України контр-адмірала Сергія Гайдука і не перешкоджати виїзду Гайдука «на територію України.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>