Флагман українського флоту «Гетьман Сагайдачний» відігнав окупантів

Після тимчасової зупинки на західній базі ВМС України в Одесі флагман українського військового флоту фрегат «Гетьман Сагайдачний» повернувся до виконання бойових завдань у Чорному морі і вже встиг відзначитись. Наші моряки виявили військових кораблі Чорноморського флоту Росії і два вертольоти вогневої підтримки Мі-35. Росіяни намагалися перетнути морський кордон України. Переговори командира українського флагманського судна з порушниками не дали результату. Тоді на фрегаті оголосила бойову тривогу і він пішов на російські кораблі. Тільки тоді росіяни відступили в нейтральні води.

Вже майже місяць перебуває на рейді в озері Донузлав український корвет «Костянтин Ольшанський». Наші моряки перебувають у повній облозі. Уже майже місяць у них немає можливості зустрітися з сім’ями, їх відрізали від забезпечення з берегу. Проте моряки поки що тримаються з останніх сил, перебуваючи, окрім того, ще й під постійною загрозою штурму.

Тим часом є інформацію і про зраду. Так андріївський прапор ЧФ РФ підійняли три українські судна: корабель управління «Донбас», рятувальний буксир «Кременець» та протипожежний катер «Борщів».

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>