На Волині розпочалася часткова мобілізація (документ)

Військовий комісар Волинського обласного військкомату полковник Олег Галак підписав наказ про проведення часткової мобілізації. Відповідно до нього усі військовозобов’язані, які вже мають на руках особисті мобілізаційні розпорядження або повістки повинні з’явитися у мобілізаційні пункти та військкомати за місцем проживання. При собі необхідно мати передбачені у таких випадках документи та особисті речі. Військовозобов’язаних, які поки що не отримали повісток, просять тимчасово утриматись від виїзду за межі області. Сприяти у проведенні мобілізації повинні також підприємства усіх форм власності, вони повинні вчасно провести розрахунок з працівниками, яких призивають до збройних сил. За віковим цензом мобілізації підлягають: солдати запасу – до 40: сержанти, мічмани, прапорщики, старшини – до 45; молодші офіцери – до 50; старші офіцери – до 55 років.

Окрім того підприємства та організації повинні, відповідно до нарядів, забезпечити поставку справної автотракторної, дорожньо-будівельної, підйомної та іншої техніки.

Як розповів заступник військового комісара Володимир Бондарук, нині йде розгортання військкоматів до штатів військового часу, включаючи водіїв та охорону. Продовжується і реєстрація добровольців. Самостійно зголосилися стати на захист Батьківщини уже більше двох тисяч волинян. Серед них є і жінки, переважно це медичні працівники.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>