На Прикарпаття проситься тисяча мешканців Сходу та Криму

Із запитаннями щодо тимчасового проживання на Прикарпатті, телефонуючи за номерами «гарячої лінії», на сьогоднішній день звернулися понад 800 жителів південно-східних областей і Криму. Про це повідомив радник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Сергій Адамович.

Івано-Франківська область одна з перших зголосилася приймати біженців. Власне, Прикарпаття та Львівщина, які відразу після початку окупації півострова військовими РФ запропонували свою допомогу мешканцям автономної республіки, уже прихистили в себе сотні кримських родин. Тепер разом з кримськими татарами просять про допомогу і чимало родин з південно-східних областей України. Зважаючи на це, Івано-Франківська облдержадміністрація адресувала листа Прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку з пропозицією врахувати досвід двох областей і створити загальнодержавну програму з вирішення проблем жителів півдня і сходу України. І мова йде не лише про тимчасове проживання – західники докладають зусиль навіть для працевлаштування біженців. Влада Прикарпаття звернулася у Міністерство соціальної політики з проханням у випадку ускладнення ситуації надати допомогу для державного утримання людей, що через воєнні дії прибули у край.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>