«Волинь» подарувала хворому Кварцяному перемогу у Львові

«Карпати»-«Волинь» – 0:1

Гол: 0:1 – Козьбан (76).

«Карпати»: 29. Ільющенков, 24. Пашаєв, 32. Пластун, 21. Балажіц, 19. Мартинюк, 88. Даушвілі (77. Бохашвілі, 77), 27. Голодюк – к, 9. Федорчук, 11. Бартуловіч, 10. Гладкий,
20. Зеньов (62. Пучковський, 82).

«Волинь»: 74. Кичак, 6. Шиков – к, 23. Шершун, 91. Парцванія (4. Приндета, 74), 8. Нємчанінов (16. Шіш, 26), 88. Скоба, 7. Гошкодеря (15. Матей, 46), 79. Бабатунде, 11. Мемешев, 10. Бікфалві.

Попередження: Балажіц (71), Пашаєв (89) – Шіш (29), Бабатунде (45).

За інших умов цей надзвичайно принциповий матч міг би проходити за більш напруженої атмосфери, та, з огляду на ситуацію в країні, фанати раніше двох ворогуючих угрупувань демонстрували небувалу єдність. Фани спільно виконали Гімн України, матч почався з хвилини мовчання, на формі футболістів були скорботні стрічки. Коли гра почалася, знову фанати обох клубів спільно довгий час скандували «Герої не вмирають!». На трибунах майорили прапори «Правого Сектору» та, навіть, ВМС України.

Щодо футболу то він все-таки нагадував дербі. Львівські футболісти підготувалися до прийому гостей з Луцька дуже серйозно. Карпатівці увесь перший тайм не давали перевести подих гравцям «Волині». Вносити корективи підказками у гру лучан намагався тренер Володимир Дикий – саме він очолював тренерський штаб луцького клубу, бо Віталій Кварцяний переніс складну операцію на серці і нині проходить реабілітаційний період. Лікарі навіть заборонили йому дивитися матч по телевізору, та все ж Володимир Дикий протягом першого тайму практично не відривався від телефону, обговорюючи з кимось перебіг подій на полі. А біля воріт «Волині» у першому таймі було насправді спекотно. У «Карпат» виблискували Младен Бартуловіч, Сергій Зеньов, Валерій Федорчук, Олег Голодюк. Особливо не справлявся з настиском господарів поля лівий фланг захисту «Волині». Тому уже в середині першого тайму на лаву запасних сів Дмитро Нємчанінов, натомість вийшов Гал Шіш. Моментів, які створили «Карпати» у першому таймі, команді вистачило б на дві гри.

Перший серйозний провал у лучан трапився на 10-й хвилині. Бартуловіч вискочив на побачення з Артемом Кичаком після того, як увесь захист «Волині» виконав штучне положення поза грою як лебідь, рак і щука, але переграти голкіпера півзахиснику «левів» не вдалося. Одну гольову атаку організував навіть голкіпер львів’ян Олександр Ільющенков, бо іншої роботи у нього просто не було. Передачею на 80 метрів він вивів свого тезку Гладкого на побачення з Кичаком. Дуель виграв страж воріт «Волині». Артем взагалі став головним героєм команди, як у першому таймі, так і взагалі у матчі. До перерви він парирував небезпечні удари Бартуловіча, Зеньова те Федорчука. «Волинь» за 45 хвилин спромоглася на один удар від Ігоря Скоби, та й той не ніс в собі загрози. На той момент господарі поля дюжину разів стріляли по воротах Кичака.

Але продовжити у тому ж ключі по перерві господарям поля уже не вдалося. «Волинь» у другому таймі заграла різноманітніше. Хвилин десять гості розігрували довгі і досить гострі комбінації поблизу воріт Ільющенкова, але до небезпеки все ж не дійшло. А ось після відповіді господарів поля чергове диво створив Кичак. «Леви» подавали кутовий, і захисники «Волині» невдало винесли м’яч, і Голодюк практично розстрілював ворота. Голкіпер толком не бачив моменту, бо перед ним все ще були з десяток гравців з обох команд, та все ж «потягнув» перевів «круглого» на кутовий.

«Волинь» переважно продовжувала володіти територіальною ініціативою і використала свій єдиний у цьому матчі справжній шанс. Ерік Бікфалві, якого практично не було помітно протягом усього поєдинку, так само ледь помітним доторком видав геніальний пас на одинокого форварда Дмитра Козьбана. Той в один доторк переграв Ільющенкова.

У господарів поля ще лишився час на порятунок. «Карпати» спробували відігратися і сворили ще два моменти, але це явно був не їхній день. Спершу одразу тріо карпатівців не спромоглися замкнути простріл Голодюка. Усі троє попадали на лінії воріт, або й за нею та, дивлячись один одному в очі, ніяк не могли зрозуміти, чому м’яч не у сітці. Ще через кілька хвилин останню надію в господарів поля відібрав Кичак, відбивши потужний постріл Голодюка.

Перемога, хай і авансом від футбольної Фортуни, стане найкращими ліками для Віталія Кварцяного. Працівники нашого сайту бажають йому якнайшвидшого одужання.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>