У Харкові «Оплот» намагався штурмувати офіс «Правого сектору» – двоє людей загинули (фото, відео)

У п’ятницю ввечері у центрі Харкова на вулиці Римарській відбулося протистояння членів «Правого Сектора» та організації «Оплот». У хід ішла вогнепальна зброя.

За повідомленням ЗМІ, члени «Правого Сектора» забарикадувалися в офісі організацій «Просвіта» та «Патріоти України». Приміщення штурмом намагалися узяти бійці «Оплоту», громадяни Росії та проросійські активісти.

З обох сторін лунали одиночні постріли. Ближче до півночі на місце приїхав Геннадій Кернес, який взявся за перемовини з людьми в середині приміщення, а бійці міліцейського підрозділу «Беркут» відтіснили людей з георгіївськими стрічками.

За інформацією МВС України, в результаті зіткнення загинуло двоє людей, тяжке поранення отримав працівник міліції, постраждало ще четверо осіб. Правоохоронці уже затримали 30 осіб, причетних до цієї події. Вилучено зброю. Наразі усі вони доставлені до територіальних підрозділів міліції, де з ними проводяться відповідні слідчі дії.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за трьома статтями Кримінального кодексу – п.п. 1,5,15, ч.2 ст.115 (умисне вбивство двох осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб), ч. 2 ст.294 (організація масових заворушень, що призвело до загибелі людей і інших тяжких наслідків) і ст.348 (замах на життя працівника правоохоронного органу). Максимальне покарання, яке передбачено, за вчинення вказаних злочинів – довічне ув’язнення.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>